Info/help

Pink Floyd The Wall

Pink Floyd - The WallMidnatsforestilling i Imperial 21. oktober 2005 kl. 23.59

- The Wall (repremiere)

- Holdet bag filmen

- Bag muren

- Sangtekster

- Fotos fra Imperial 26/4 2002

This page only in Danish.

Igen i 2005 var der en særlig lejlighed for at se/gense Pink Floyd The Wall for fuld udblæsning på det store lærred i Imperial biografen (København). Lignende særforestillinger i 2002 og 2004 spillede for fulde huse og et begejstret publikum. Læs mere om pladen og filmen på disse sider.

Relancering 2002

I April 2002 kom Pink Floyd The Wall tilbage til de danske biografer i ny kopi. Startskuddet lød den 26. og 27. april, da filmen blev vist ved midnatsforestillinger for et stort publikum i København, Odense og Århus. Pink Floyd The Wall blev præsenteret af Nordisk Film Biografer, Andersen Film og Miracle Film Distribution i samarbejde med Pink Floyd HyperBase.

 

Watching TV

ImperialStartskud i Imperial

Relanceringen af Pink Floyd The Wall startede fredag den 26. april 2002 klokken 23:59. Her kørte den ultimative rockfilm for første gang tone over Imperials store lærred. Inden filmen startede blev der varmet op med live musik fra cover-bandet The Floydians. Se slideshow med billeder fra aftenen.


Det fascistiske hammersymbol fra The WallFilmen

Pink er født under 2. verdenskrig, hvor hans far mister livet. Han vokser op hos sin omklamrende mor, der overforkæler den faderløse dreng. Mens også ondskabsfulde lærere bidrager til at gøre Pink neurotisk og frustreret begynder han så småt at drømme og skrive sange. Senere bliver Pink gift og rockidol. Frustrationerne forstærkes af ensomhed, tv, storhedsvanvid og stofmisbrug. Nu sidder Pink alene på et hotelværelse, og dybt indeni er han ved at lægge de sidste brikker på den mur han bygger mellem sig selv og omverdenen.

Roger Waters - The Wall live 1980

En af Gerald Scarfes skitser til animationerne i The Wall

Roger Waters var hovedkraften i Pink Floyd. The Wall var først og fremmest hans værk og han skrev selv drejebog til filmen. Medlemmerne i Pink Floyd har altid været relativt anonyme og de medvirkede heller ikke selv i filmen. Roger Waters giver solo koncert i Danmark 2. juni.

En af Gerald Scarfes skitser til filmens animationssekvenser. En del af originaltegningerne er blevet solgt for skyhøje priser på Christies auktioner i London.

Historien fortælles stort set uden ord, men med fuld tryk på Pink Floyds musik fra den rock-historiske album: The Wall fra 1979. Vi følger Pink fra baby til fascistisk rockstjerne i en lang række flash backs blandet med fantastiske tegnede sekvenser. Der er kælet for detaljerne, lyden, fotograferingen og animationerne. Mange nyder stadig efter 20 år at opdage nye ting i filmen. Man forlader måske ikke just biografen med et smil på læben, men Pink Floyd The Wall er afgjort en stor filmisk og musikalsk oplevelse - og det hele er jo heller ikke lutter lagkage. Vel? ;-)

Filmen er instrueret af Alan Parker efter drejebog af Roger Waters, som også var hovedkraften i Pink Floyd. Roger Waters gæster Danmark den 2. juni i år på sin verdensturné. De tegnede sekvenser i filmen er udført og instrueret af Gerald Scarfe.

The Wall posterMere om filmen på Pink Floyd HyperBase

Du ser i øjeblikket på Pink Floyd HyperBase, som måske er det mest omfattende Pink Floyd site på nettet. Sitet har en komplet oversigt over pladeudgivelser, film og bøger - og
samtlige sangtekster fra Pink Floyd og de enkelte medlemmer i bandet. God fornøjelse.

Pink Floyd The Wall
- om filmen, medvirkende, filmhold, DVD mm.

Brick by brick' transciption of the Wall-movie
Få styr på Flash Backs og handlingsspring. Gennemgang af filmen minut for minut.

Gennem lydmuren
Læs filmanmeldelsen fra det hedengangne filmtidsskrift Levende Billeder (1982)

Rockstjerne: Det var et helvede at lave den film
Interview med sangeren og skuespilleren Bob Geldorf fra Ekstra Bladet, 1982.

ScreamThe Wall
Det hele startede med udgivelsen af dobbeltalbummet The Wall i 1979. Læs teksterne til alle sangene på pladen. Med filmen dukkede to nye sange op: What Shall We Do Now? var blevet indspillet til The Wall albummet, men kasseret af pladshensyn. When The Tigers Broke Free har ikke været udgivet på CD før den netop udsendte Echoes - Best of Pink Floyd.

Muren Holder
Læs dagbladet Informations reportage fra en af de oprindelige The Wall koncerter i 1980. En fremragende live optagelse fra disse koncerter er blevet udgivet på CD -og i 1989 blev det hele genopført i Berlin.

Another version
Hitsangen Another Brick In The Wall, part 2 er blevet indspillet i et hav af forskellige versioner ligefra disco til bluegrass.

 

CoverPink Floyd The Wall skal ses i biografen, men du bør naturligvis også have den i videosamlingen. Hop til Amazon.co.uk for at bestille filmen på DVD (region 2) eller VHS (PAL).

 

Send this page